HDZ BiH - Općinski odbor Čitluk

cover1.jpg
Održana 9. redovita sjednica: Poziv svim Hrvaticama i Hrvatima da se odazovu prestojećem Popisu stanovništva u BiH

Općinski odbor HDZBiH Čitluk u ponedjeljak 2. rujna održao je svoju 9. redovitu sjednicu. Na samom početku zasjedanja predsjednik Marin Radišić pozvao je članove da odaju minutu šutnje preminulom osnivaču i dugogodišnjem članu Vjekoslavu Vjeki Ćoriću (1956.-2013.). Pokojni Vjeko kroz svoj aganžman u obrani Domovine, te potom aktivno sudjelujući u društveno-političkom životu Brotnja doprinio je demokratskom razvoju naše Općine, a na svemu što je učinio još jednom veliko Hvala.

 
Iznenadna smrt Vjekoslava Ćorića, jednog od osnivača HDZ BiH u Čitluku

Danas, 29. kolovoza, iznenadnom smrću u 57. godini života napustio nas je Vjekoslav (Stjepana) Ćorić iz Tepčića. Pokojni Vjeko, kako su ga prijatelji zvali, aktivni je sudionik Domovinskog rata, čovjek koji se nije plašio niti jedne akcije, a sve što je imao bila je i ostala jedina mu Hrvatska. Nositelj je ratnog odličja red Hrvatskog trolista. Vjeko je osnivač HDZ BiH u Čitluku i član aktualnog saziva Općinskog odbora stranke, a član Opčinskog vijeća Čitluk bio je u više saziva. U svom političkom djelovanju uvijek se zalagao za prosperitet svoga mjesta kao i cijelog Brotnja.

 
Molitva i svijeće za Haaške uznike

Povodom presude Haaškim uznicima, šestorci Hrvata iz BiH, među kojima su i dvojica Brotnjaka, Bruno Stojić i Valentin Ćorić, Općinski odbor Mladeži HDZBiH Čitluk u utorak 28. svibnja, nakon sv. Mise u crkvi Krista Kralja, s početkom u 20 sati organizira zajedničko paljenje svijeća ispred spomen Križa u Čitluku. Ovim činom  želimo iiskazati podršku našim uznicima, te im poručiti kako nisu zaboravljeni.

 
Posjet zajednici Milosrdni Otac

U povodu Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, predsjednica Mladeži Andrea Martinović i Zajednice žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača“ Čitluk Tanja Vučić posjetili su zajednicu „Milosrdni Otac“ koja skrbi o momcima s problemom ovisnosti.

 
Izaslanstvo HDZ BIH Čitluk položilo vijenac i zapalilo svijeću na spomen obilježju na Podadrežnju

Jučer, na Uskrsni ponedjeljak, na lokalitetu Podadrežanj u Donjem Velikom Ograđeniku služeno je misno slavlje u spomen na Marka Stojića, Ivana Juričića - Ćurdu, Juru Dodiga, Franju Miloša, Ivana Milićevića – Milića koje su komunističke vlasti 1946. godine zvjerski ubile na tom mjestu. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Ševo u suslavlju s fra Dariom Dodigom, župnikom župe Čerin, fra Miljenkom Mićom Stojićem, vicepostulatorom kauze „fra Leo Petrović i 65-orica subraće“ i don Jakovom Jurićem.

 


Stranica 3 od 16

Nalazite se na  : Početna