HDZ BiH - Općinski odbor Čitluk

Načelnik Općine

Ivo Jerkić - Ino, dipl. oec.

Rođen 03. lipnja 1959. godine u Blizancima, općina Čitluk. Osnovnu i srednju školu završio u Čitluku. Nakon toga završio Ekonomski fakultet u Mostaru, smjer Financijsko – računovodstveni. Posjeduje znanje njemačkog jezika. Oženjen je i otac troje djece.

Radno iskustvo preko 30 godina na raznim poslovima uglavnom u ekonomskoj struci. Neka od radnih mjesta u posljednjih 20-tak godina: Samostalni referent za bankarske poslove u poduzeću Tehnika d.d. Zagreb, Pročelnik za Gospodarstvo u općini Čitluk, direktor poslovnice Hercegovačke banke u Čitluku i Međugorju. Trenutno obnaša dužnost načelnika općine Čitluk na koju je izabran na prvim neposrednim izborima za načelnika 2004.godine,  ponovo 2008. godine, a treći mandat osvojio je na Lokalnim izborima 2012. godine.

Politički rad: član Općinskog odbora HDZBiH Čitluk, član Nadzornog odbora HDZ BiH, član predsjedništva Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk, član županijskog odbora HDZBiH Hercegovačko-neretvanske županije, u više mandata vijećnik i potpredsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

Trenutno je Predsjedatelj skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Na dvadesetoj ceremonija proglašenja najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Europe za 2009. godinu, načelnik Ivo Jerkić proglašen je ‘Najnačelnikom’ u Bosni i Hercegovini i to za doprinos u razvoju općine Čitluk i poticanju malog i srednjeg poduzetništva.


Na posljednjim Lokalnim izborima koji su održani u listopadu 2012. godine načelnik Jerkić osvojio je treći mandat te ima podršku i u OV Čitluk gdje je naša stranka (HDZ BiH) zastupljena sa 14 vijećnika. Tako je bilo na izborima 2004. i 2008. godine.
 

Nalazite se na  : Početna OPĆINSKI ODBOR Načelnik Općine