HDZ BiH - Općinski odbor Čitluk

Posjet zajednici Milosrdni Otac

U povodu Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, predsjednica Mladeži Andrea Martinović i Zajednice žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača“ Čitluk Tanja Vučić posjetili su zajednicu „Milosrdni Otac“ koja skrbi o momcima s problemom ovisnosti.

Tom prilikom susreli su se s upraviteljem fra Svetozarom Kraljevićem i voditeljima zajednice Tonijem Kozarićem i Andrijom Vidačkom koji su goste upoznali s radom i aktualnostima iz ove kuće.

Djelujući kao jedna skladna obitelj, ova je zajednica utočište i put u bolji život momcima iz cijele regije. Molitva, rad i međusobna pomoć temelj su kuće koja je diljem regije prepoznata kao mjesto koje momcima nudi spas u bolji život, bez poroka i ovisnosti.

Vodstvu kuće je uručena i prigodna donacija uz obećanje kako će se suradnja u budućnosti i nastaviti.

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.5.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece” - kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

 

Nalazite se na  : Početna VIJESTI Posjet zajednici Milosrdni Otac